Intervisie: Samen leren is samen veranderen.

Wordt geïnspireerd, gemotiveerd en indien nodig geconfronteerd. Door in jezelf te investeren en jouw zelfkennis te vergroten, kun je investeren in de kwaliteit van de werkrelaties met jouw collega’s.

Resultaat

Jouw doeltreffendheid als professional wordt gewaardeerd. Je ziet meer kansen. De communicatie met collega’s verbetert. Met nieuwe kennis, breid je vaardighedenrepertoire uit. Je werkt effectiever en je kunt collega’s op een geïnspireerde manier beïnvloeden. De ervaring dat je eigen gedrag bewust kunt leiden zal ook helpen om persoonlijk te groeien.

Doelgroep

Intervisie is gericht op alle medewerkers in organisaties van wie de relatie en interactie met anderen belangrijke delen van hun werk zijn.

Methode

Je bent een groepje collega’s of professionals die hetzelfde vak uitoefenen. De bedoeling is om zo snel mogelijk zelfstandig aan de slag te gaan. Afhankelijk van het kennismakingsgesprek zal het intervisietraject worden afgesproken. Dit kan bijvoorbeeld bestaan uit een training intervisievaardigheden en vervolgens begeleide en onbegeleide intervisie.

Jullie gaan aan de slag met eigen praktijkinbreng. Tijdens de bijeenkomsten leer je eigen oplossingen te vinden met behulp van uw mede-intervisanten. Je stelt helpende vragen, analyseert de praktijkgevallen en geeft elkaar feedforward op de verschillende persoonlijke doelstellingen.